
Kicsi, szúrós de finom…
A törpeharcsa a horgászok által gyűlölt kistestű hal az ország legtöbb tavában és folyóvizében elterjedt. A tömeges elszaporodásuk miatt igen kistestű, szúrós hal azért mégis kivívott magának egy szeletet a halfogyasztók táborában. Szálka mentes ízletes húsával a törpeharcsa mégis kiérdemelt magának egy igen jelentős rajongó tábort. A tisztítás után paprikás lisztben vagy rántva is kiváló ízű szálkamentes ételt kapunk. Számos példát látunk a pörköltnek történő elkészítésre is, tehát érdemes figyelmünket erre a olcsó, de mégis zamatos étel alapanyagra fordítanunk.
A törpeharcsa tisztítása igen komoly elhatározást igényel és kellő körültekintéssel el lehet kerülni a szúrós uszonyok által okozott sérüléseket. Az elkábított halak tisztítása a következő módon történik!
A tüskék levágásával kezdjük a tisztítását, ezután hasát felvágjuk, belsőrészeit eltávolítjuk. Durva, nem finomított sóval ledörzsöljük a nyálkát a bőréről, megmossuk és kopoltyúját kivesszük. Ha, tisztítás után szeretnénk azonnal felhasználni érdemes besózni és állni hagyni legalább 1-2 órát.
Üzletünkben megvásárolhatja az élő és a tisztított törpeharcsát is!
